Christelijk Sociaal Netwerk


» School of Rock

Naam
School of Rock

Postadres & vestigingsadres
Continental Art Centre
Robert Kochplaats 342
3068 JD Rotterdam-Ommoord

Telefoon
010 - 306 05 32

Website
www.school-of-rock.nl
www.continentalart.org

Geschiedenis
De School-of-Rock is een initiatief van de CNV Kunstenbond/Continental Sound in nauwe samenwerking met basisscholen uit de eigen deelgemeente Rotterdam-Alexander om kinderen een professionele performance training te geven. Tevens leert men allerlei sociale vaardigheden. De School-of-Rock begint steeds in september.

Uitgangspunten
De performance-ervaring is de krachtige impuls om tot samenwerking, sociale interactie, sociale samenhang, onderling respect te komen. Het leren van waarden en discipline heeft een duidelijk plek.
De performance ervaring gebruikt de vakmatige principes van zang, streetdance, urban-culture, presentatie, licht en geluid. De lessen zijn iedere woensdagmiddag in een echt theater (van het Continental Art Centre)

Sociaal-maatschappelijke activiteiten
Kinderen kijken Idols en zo?n modellenrol brengt veel in beweging. De School-of-Rock leert je het hele performance-vak. Maar het is niet gericht op de ontwikkeling van het individu tot star! Het is gericht op de ontwikkeling van de individuŽn tot groep. Persoonlijke ontwikkeling, karaktervorming, groepsdiscipline en sociale vaardigheden hebben hun plek in de School-of-Rock. Ook houdt het alle kinderen ?van de straat? en vormt een bijzonder zinnig alternatief. Als later de kinderen de School-of-Rock verlaten, hebben ze wezenlijke dingen geleerd voor hun tienertijd en de rest van hun leven

Name
Email
Nachricht