Christelijk Sociaal Netwerk


» Timon woongroep Delfshaven

Naam
Timon woongroep Delfshaven

Postadres & vestigingsadres
Mathenesserweg 101-A, 3027 HK Rotterdam

Telefoon
010-437 60 75 (J. Bil en H. Ebbers)

Emailadres
timondelfshaven@gmail.com

Website
www.timon.nl (Dit betreft de algemene website van stichting Timon, waar we deel van uitmaken.)

Geschiedenis
In 1995 nam een echtpaar het initiatief om een diaconale woongroep te starten. Ze hebben samenwerking gezocht met andere mensen en tevens met Stichting Timon, een christelijke organisatie voor jeugd- en jongvolwassenenzorg. Na een periode van 7 jaar zoeken naar en onderhandelen over een geschikte locatie en van veel klussen, is de woongroep in het najaar van 2003 officieel geopend. Op vrijdag 13 september 2013 vierde de woongroep haar 10e verjaardag met buren, oud bewoners en vrienden. Tot dan toe vonden 30 jongeren daar een plek.

Uitgangspunten
De woongroep heeft tot doel woonruimte te bieden aan jongeren die niet meer thuis kunnen of willen wonen maar ook nog niet helemaal op eigen bennen kunnen staan. De kernbewoners proberen met elkaar een thuisbasis te creŽren waarbinnen de jongeren kunnen oefenen in het met anderen samen wonen, maar ook in het alleen zijn en het maken van eigen keuzes op het gebied van bijvoorbeeld financiŽn, studie, vrije tijd, vriendschappen en relaties.

Sociaal-maatschappelijke activiteiten
We eten als woongroep vaak met elkaar, drinken koffie of thee, kijken samen journaal of een film, doen een spel, steken de handen uit de mouwen op een klusdag, gaan uit wandelen of zelfs een weekend weg, etc. We zijn betrokken bij de Bewonersorganisatie Mathenenesserweg. Samen met andere bewoners zetten we ons in om het leven in en om ons huis aangenamer te maken: meer groen in de straat, stoepfeestjes en komen in actie tegen verloedering.