Christelijk Sociaal Netwerk


» KINGSWORK

Naam
KINGSWORK

Postadres
Zwaanshals 287
3035 KH Rotterdam

Vestigingsadres
Dinsdagmiddag, donderdagmiddag en -avond:
Gerard Scholtenstraat 128
3035 ST Rotterdam-Oude Noorden

Telefoon
Carla Boogaard, Klaske van der Veen of Mirjam de Wolf: 010-467 86 00

Website
www.kingswork.nl

Email
info@kingswork.nl

Geschiedenis:
Begin 2004 hebben een aantal jonge mensen besloten een christelijke club voor kinderen op te starten: de Prinsen en Prinsessen Club is geboren! In 2006 is de meidenclub Chill-Inn erbij gekomen, is er een PeP-club in Crooswijk gestart en zijn de clubs ondergebracht onder de naam: Kingswork. Begin 2007 zijn we gestart met een inloop voor kinderen en jeugd en eind 2008 is er een jongensclub voor tienerjongens bijgekomen. Op dit moment zijn meer dan twintig enthousiaste medewerkers uit diverse kerken betrokken bij de activiteiten van Kingswork en horen we bij het Wijkpastoraat Oude Noorden.

Uitgangspunten
Onze visie is om met een inloophuis in de wijk aanwezig te zijn. We willen hier een diversiteit aan activiteiten organiseren waarmee christenen uit de wijk dienstbaar kunnen zijn aan mensen in de wijk in een sfeer van vriendschap, ontspanning en plezier. In het Inloophuis is iedereen welkom, welke nationaliteit of religie hij of zij ook heeft. We doen dit vanuit het verlangen om mensen in ontmoeting te brengen met Jezus Christus.

Sociaal Maatschappelijke activiteiten
De PEP Club:
Een club voor kinderen tot 12 jaar uit het Oude Noorden. Elke donderdagmiddag wordt er getafelvoetbalt, spelletjes gespeeld, geknutseld en een Bijbelverhaal uitgelegd. Wekelijks bezoeken tussen de 10 en 30 allochtone kinderen de club.

De Chill-Inn:
Een wekelijkse club voor meiden tussen de 11 en 15 jaar. Elke donderdagavond worden er workshops gegeven, gekookt of een programma gedaan waarbij de meiden leren dat ze mogen zijn wie ze zijn.

INLOOP
Een club voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar uit het Oude Noorden. Elke dinsdagmiddag worden de kinderen verwelkomt met een bakje thee en een koekje. Daarna mogen ze tafelvoetballen, spelletjes spelen en knutselen.

JONGENSCLUB
Een club voor jongens tussen de 10 en 15 jaar uit het Oude Noorden. Elke dinsdagavond wordt er gesport in een gymzaal en maken de jongens kennis met het programma ?Rock Sollid? van Youth for Christ.
Momenteel ligt deze activiteit stil, we zijn op zoek naar vrijwilligers.

Moederkring:
Elke donderdagochtend genieten moeders van een ontbijt en is er gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Op deze manier worden er sociale netwerkjes gebouwd waardoor moeders elkaar kunnen helpen en versterken.

Uitstapjes
In de vakanties gaan we met de kinderen en hun moeders op stap. Velen kunnen zich geen uitstapjes permitteren of kennen de weg niet in Rotterdam. Door een dagje met elkaar uit te gaan wordt de wereld iets groter en hebben de kinderen er een leuke ervaring bij.

Ge´nteresseerd?
Kom eens kijken of geef je op voor een nieuwsbrief!

Name
Email
Nachricht